"Enter"a basıp içeriğe geçin

Vagrant Komutları – 2

Last updated on 28 Ocak 2021

Kaldığımız yerden devam edelim,

vagrant init -m komutu ile minimal şekilde vagrant init dosyamızı oluşturalım.

vagrant init -m
vagrant init file

base alanına bu sefer box ekleme işlemini nasıl yaptığımıza bakalım. Bu işlem için vagrant resmi sayfasını açalım, sol kısımdan boxes, açılan sayfadan da publicly available catalog of Vagrant boxes alanına tıklayalım.

Kullanmak istediğimiz boxes a tıklayalım, yine aynı şekilde ubuntu/trusty64 ü kullanacağım.

vagrant file içerisinde belirtilen vm.box adını kopyalayıp vagrant dosyamın içine yapıştırıyorum.

vagrant init

Yanı sıra yapmak istediğim diğer ayar ie klasör senkronizasyonu olacak, çünkü virtual box kullanıyoruz bu işlemler için ve bazı yerel dosyalarımızı bu işlemler,imizde kullanmak istiyorum. Bunun için config.vm.synced_folder ile “.” mevcut dizin ve “/vagrant” dizinini kullanacağım. Kayıt edip çıkalım ve vagrantımızı ayağa kaldıralım.

Sizde aşağıdaki şekilde hata aldıysanız, synced_folderlar arasına , koymayı unutmuşsunuzdur. Virgül ile ayırma işlemini tekrarlayıp tekrardan deneyelim.

Hatta validate komutumuzu kullanalım.

makinemize ssh ile bağlanalım, ve root dizinimize geçip ls komutu ile içerideki dosyalarımızı listeleyelim. Vagrant klasörünün orada olduğunu göreceğiz. Hatta cd komutu ile ilgili dizine girip içeride bulunan vagrantfile dosyamızı da görelim.

README isminde bir dosya oluşturup ssh bağlantımızı kapatalım ve ls komutu ile README dosyasını local dizinimizde olduğunu doğrulayalım.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir