"Enter"a basıp içeriğe geçin

Synology Kurulum

Last updated on 14 Mayıs 2020

Merhaba, Synology kurulum işlemleri için öncelikle Synology resmi sitesine giriş yapılıp, Download Center menüsünden sahip olduğumuz ürünün güncel .pat uzantılı DSM işletim sistemini  ve Synology Assistant yazılımını indirmemiz gerekiyor.

syn (1)

Satın almış olduğunuz Synology ürününü ağa dahil ettikten sonra, Synology Assistant yazılımı çalıştırılır. Synology Assistant, ağ içerisinde çalışan Synology ürünlerini tarayıp, ekranımıza yansıtır.

Ürünleriniz listelendikten sonra, durum kısmında Yüklenmedi olarak gözüken ürünümüzün üzerine sağ tıklayıp yükle seçeneğine tıklanır ve Kurulum Sihirbazı başlatılır.

syn (2)

Kurulum sihirbazında, indirmiş olduğumuz DSM işletim sistemini seçip ileri seçeneğine tıklayarak devam ediyoruz. (Synology içerisinde bulunan disklerimizdeki verileriniz silinecektir.)

syn (3)

Sunucu bilgilerinin girileceği sayfada, yönetici hesabınız olan admin kullanıcınızın şifresini ve Synology NAS sürücünüzün adını belirliyoruz. “Yüklemeden sonra Synology Hibrit RAID (SHR) birimi oluştur.” Seçeneğini tıklayıp işlemden sonra herhangi bir işlem yapmadan, NAS sunucumuzun kullanılabilir hale gelmesi için tıklıyorum.

Synology Hybrid RAID (SHR) nedir?

SHR, klasik RAID sistemlerine göre depolama birimi hizmete alımını kolaylaştıran bir otomatik RAID yönetim sistemidir. SHR, çeşitli RAID seviyeleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmasalar bile, kullanıcıların RAID yönetimini yapmalarını, depolamayı genişletmelerini ve depolama becerisini maksimize etmelerini sağlar. SHR 1 disk veya 2 disk değerinde yedeklemeye izin verir bu da SHR birimi iki diski kaybetse bile veri biriminin kullanılmaya devam edilebilmesini sağlar. Bir RAID biriminin (Klasik RAID vey SHR) bir yedekleme sistemi olmadığına dikkat edin.

Not:

RAID (Yedek Bağımsız Diskler Dizisi) çok sayıda disk sürücü bileşenini bir mantıksal ünite içinde kombine eden bir depolama teknolojisidir.

SHR hakkında detaylı bilgi için Synology sayfasında buradan bakabilirsiniz.

syn (4)

Bir sonraki menüde cihazınızın IP yapılandırma ayarlarını gerçekleştireceğiniz ekran gelecektir. Bir IP planlaması içerisinde çalışıyorsanız ona göre yapılandırmaları gerçekleştirebilirsiniz ya da direk DHCP’yi aktif edip, DHCP havuzundan otomatik ip almasını sağlayabilirsiniz.

syn (5)

Network yapılandırma işlemini gerçekleştirdikten sonra, Bitir butonuna basarak, ilgili işlemlerin yapılandırılması için gerekli komutu vermiş oluyorsunuz.  Sıırasıyla, yaptığımız işlemlerin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Yapılandırdığımız ağ ayarları uygulanacak, NAS sürücümüz içerisindeki diskler formatlanıp, Synology ürünümüzün DSM işletim sistemi diskimize yüklenecek.

syn (6)

syn (7)

syn (8)

İşlemler tamamlandıktan sonra, Synology Assistant programınızdan ürününüzün durumunu kontrol edebilirsiniz. Resimde görüldüğü gibi “Hazır” olarak görülecektir. Üzerine sağ tıklayıp, bağlan diyerek Synology ürünümüzün arayüzüne bağlanalım.

syn (9)

syn (10)

syn (11)

syn (12)

syn (13)

syn (14)

Başka bir yazımızda görüşmek üzere,

Tek Yorum

  1. Güneş BAŞDOĞAN
    Güneş BAŞDOĞAN 1 Kasım 2022

    teşekkürler onur bey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir