"Enter"a basıp içeriğe geçin

Konteyner Yönetimi

Last updated on 28 Ocak 2021

Genel olarak kontrol ettiğimizde artık hem bg-container’ımız hem de a-container’ımız çalışıyor, ancak bundan sonra sadece a-container’ımız üzerinde çalışacağız. Ayrıca ona bir isim vermek ve sunucumuzda diğer bazı genel yönetim ve temizleme görevlerini gerçekleştireceğiz.

İlk olarak, sunucumuzu durdurup başlatmayı düşünelim. “start” konteynerimizi başlattığını biliyoruz. Diğer komutlar da benzer şekilde kendinden açıklamalıdır. “docker stop” bir konteyneri kapatacak, “restart” durdurup yeniden başlatacak tekrardan. Sadece bg-container’ımızı bir docker stop ile kapatalım.

docker stop bg-container

Ve artık bu konteynere ihtiyacımız olmadığı için onu silebiliriz.

docker rm bg-container

Peki ya diğer gereksiz konteynerlarımız? Bunları adlarına veya id’lerine bakarak ve rm komutu ile kaldırarak kaldırabiliriz. Alternatif olarak, tüm durdurulmuş konteynerlarımızı tek seferde kaldırabiliriz, bunu docker kapsayıcı budama yoluyla yapacağız.

docker container prune

Şimdi tüm konteynerlerimizi listelersek, geriye sadece çalışan tek konteynerimiz kaldı.

docker container ls -a

Son olarak, kalan konteynerımızla biraz çalışalım. Üzerine nginx kurduk, bu yüzden bunun bir web sunucusu olduğunu varsayalım. Bunu bizlere hatırlatacak şekilde yeniden adlandıralım.

docker rename a-container web01

Son olarak, docker istatistiklerini ona karşı çalıştırarak, CPU, bellek ve işlem bilgilerimizi çıkararak konteynerimiz üzerinde basit bir performans kontrolü gerçekleştirebiliriz.

docker stats

Bu, tüm konteynerlar için bilgileri çıkaracaktır. Şu anda sadece bir tane var, ancak belirtmemiz gerekirse, konteyner adını komutun sonuna ekleyebilirdik.

Docker genel komut bilgileri için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://www.docker.com/sites/default/files/d8/2019-09/docker-cheat-sheet.pdf

Başka bir yazımızda görüşmek üzere,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir